رویترز: کشورهای عربی، دیگر بر روی آمریکا حساب باز نمی‌کنند

خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی در کشورهای حاشیه خلیج فارس، با اعلام این خبر، گزارش داد، این کشورها در ترتیبات جدید امنیتی منطقه‌ای، برای ایران، نقش قائل خواهند شد.

به گزارش مشرق، منابع و تحلیلگران وابسته به کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌گویند آمریکا جنگی را با ایران آغاز کرده که باعث شده این کشورها هزینه آن را بدهند.

خبرگزاری رویترز به نقل از این منابع گزارش داد، کشورهای عربی خلیج فارس به دلیل کشیده شدن به جنگی که نه آغازگر آن بودند و نه از آن حمایت کردند، در پشت پرده به شدت از آمریکا عصبانی هستند؛ زیرا از نظر اقتصادی و نظامی هزینه آن را می‌پردازند،.

ابتسام الکتبی، رئیس مرکز سیاستهای امارات، به رویترز گفت: «این جنگ ما نیست. ما این درگیری را نمی‌خواستیم، اما از نظر امنیتی و اقتصادی، هزینه آن را می‌پردازیم».

به گزارش رویترز، تحلیلگران می‌گویند این جنگ کشورهای حاشیه خلیج فارس را به این نتیجه رسانده که باید وابستگی امنیتی خود به واشنگتن را کاهش دهند و نقشی برای ایران، در ترتیبات امنیتی جدید منطقه‌ای قائل شوند.

اعراب برای امنیت، سراغ سایر کشورهای خارجی می‌روند

به گفته «فواز جرجس» استاد اقتصاد دانشگاه لندن، طی چند دهه گذشته، روابط بین واشنگتن و کشورهای حاشیه خلیج فارس بر اساس یک بده‌بستان ضمنی بوده است: انرژی و سرمایه خلیج فارس - از جمله صدها میلیارد دلار صرف خرید سلاح‌های آمریکایی، فناوری پیشرفته، کالاها و خدمات می‌شود و در ازای آن، آمریکا وظیفه تأمین حمایت این کشورها را بر عهده داشته است.

جرجیس با بیان اینکه جنگ مذکور، این فرضیات را متزلزل کرده و معادلات را به هم ریخته، تأکید کرد، کشورهای عربی تلاش خواهند کرد در زمینه تأمین امنیت، به سراغ سایر کشورهای خارجی بروند ولی در عین اذعان دارند که «نمی‌توانند برای محافظت از منابع انرژی، نفت و گاز، مردم و حاکمیت خود، به صورت کامل به آمریکا متکی باشند.»

ضمانتهای امنیتی آمریکا، اعتبار ندارد

عبدالعزیز بن صقر، رئیس مرکز تحقیقات خلیج فارس در عربستان سعودی، گفت که واشنگتن در حال حاضر نتوانسته به متحدان منطقه‌ای خود تضمن بدهد و خسارات وارده به اقتصاد کشورهای خلیج فارس، «فاجعه‌بار» است.

صقر با اشاره به اینکه این جنگ نشان داد صرفا نمی‌توان بر روی ضمانت‌های امنیتی خارجی به ویژه آمریکا، حساب باز کرد، تصریح کرد، کشورهای عربی باید قابلیت‌های دفاعی خود را تقویت کرده و برای بحران‌های آینده آماده شوند.

صقر در این خصوص می‌گوید: «قدرت‌های خارجی همیشه سعی می‌کنند بر اساس منافع استراتژیک خود تصمیم بگیرند، نه منافع کشورهای خلیج [فارس] . در نتیجه، این کشورها احتمالاً رویکردی محتاطانه‌تر و متعادل‌تر در روابط خود با ایران و شرکای بین‌المللی کلیدی خود در پیش خواهند گرفت.»

جنگ، کینه منطقه‌ای از ترامپ را افزایش داد

«خلف احمد الحبتور» تاجر برجسته اماراتی، اهداف جنگ احتمالی آمریکا و اسرائیل علیه ایران را زیر سوال برد و گفت: «اگر این حملات با هدف مهار ایران انجام شده، آیا پیامدهای منطقه‌ای آن در نظر گرفته شده؟ یا هزینه کشاندن کشورهای خلیج [فارس, به جنگی که در آن هیچ نقشی ندارند، نادیده گرفته شده است؟»

رویترز به نقل از برخی منابع دولتی وابسته به کشورهای عربی گزارش داد، به خاطر این جنگ، «کینه نسبت به ترامپ در منطقه» افزایش یافته است؛ زیرا او خلیج فارس را به جنگی کشانده که عمدتاً توسط اسرائیل و بدون بررسی دقیق پیامدهای سیاسی و اقتصادی آن برای متحدان، طراحی شده است.

یک منبع که در جریان فرآیند سیاست‌گذاری آمریکاست، گفت که تصمیمات کلیدی توسط یک حلقه کوچک نزدیک به ترامپ اتخاذ می‌شود که عمدتاً خارج از کانال‌های سیاسی سنتی آمریکا فعالیت می‌کنند.

این منبع خاطر نشان کرد: آنها تاجر و معامله‌گر هستند، نه سیاست‌گذاران حرفه‌ای. این رویکرد، شرکای خلیج [فارس] را در برابر عواقب تصمیمات این حلقه آسیب‌پذیر می‌کند».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۰۴:۰۵ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۱
    0 0
    همین کشورهای عربی داعش و طالبان را ساختند به صدام سالها اسلحه دارند یمن و سودان را به آتش و قتل عام کشاندند داعش در سوریه و عراق جولان میداد و هزاران نقشه آمریکا را پیاده کردند و با اسرائیل پیمان داوود بستند تا فلسطینیان را قتل عام کنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس